Улица „Иван Вазов” в Пловдив най-накрая се сдоби с контейнер за отпадъци. Припомняме, че това се случва след повече от 20 дни, през които живущите на улицата нямаха къде да изхвърлят отпадъците си, а вместо това оставяха торбите за смет на местата, на които бяха разположен контейнерите. По този начин боклукът се разпръскваше по цялата улица и създаваше неприятност за околните, споделят жителите в района.

Два дни след публикация на TrafficNews по темата, вече са на лице чисто нови съдове за отпадъци. Тогава от общинското предприятие „Чистота” заявиха, че контейнер на посочения адрес липсва, защото предишният е бил изгорен.

"Леко е тъжно, че трябва да се стига до сигнализиране на медии, за да се свърши работа. Повече от 20 дни улицата беше без контейнери и сякаш на никой не му правеше впечатление, докато вие не сигнализирахте", споделят пловдивчани, живущи в района.

Поради същата причина съдове за смесен битов отпадък нямаше и на други места по ул. "Иван Вазов", както и в други части на идеалния градски център.

Основна улица в Пловдив вече 20 дни е без контейнери за отпадъциСъдове за смесен битов отпадък липсват и на други места в центъра на града

Директорката Десислава Георгиева увери тогава, че ще предприеме необходимите мерки възможно най-скоро да бъдат поставени нови контейнери.

Съдовете за смесен битов отпадък в центъра са пластмасови, което прави обслужването им по-безшумно. При използването им обаче трябва да се внимава, за да не се запалват.

Неотдавна бе заловен извършител на умишлени палежи на пластмасови контейнери, напомнят от предприятието.