Дълга и драматична сесия се очаква утре на Общинския съвет в Пловдив, като основният акцент ще е общинското здравеопазване. На последното заседание жива верига, организирана от поддръжниците на сегашния директор д-р Парашкев Цветков, бе попречила входа към залата на Градския дом на културата. Утрешната сесия ще се проведе в сградата на ОбС, като на нея ще се гледа именно смяната на д-р Парашкев Цветков.

На последната сесия зам.-кметът Илия Кирчев оттегли точката, която трябваше да утвърди проф. Марияна Янева за директор на лечебното заведени, след като спечели конкурса. Макар тогава да не се взе никакво конкретно решение какво ще се случи с директорския пост в Онкото, групата на ГЕРБ и Кауза Пловдив са входирали  предложение, с което се иска освобождаването на д-р Парашкев Цветков. В мотивите им е записано, че неговият мандат е изтекъл, а с конкурс е избран  друг директор. Ако предложението събере мнозинство той ще бъде освободен, като на негово място ще бъде избран временно изпълняващ.  В предложението не е посочено конкретно име, като то ще бъде съобщено на микрофон от някои от съветниците. Възможно е и другите групи да предложат варианти. TrafficNews разбра, че предложението на ГЕРБ  най-вероятно няма да бъде проф. Янева,  а друг ще заеме поста, докато не се изясни ситуацията с конкурса.

Още едно предложение от последната сесия, което се отложи, ще се гласува утре – избор на временно изпълняващ шеф на Спортния диспансер. На последната сесия съветниците отложиха предложението, а по думите на шефа на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов, самият д-р Ненко Ненков е поискал да бъде освободен.

На сесията ще се гледа и утърждаването на д-р Петър Петров за директор на МБАЛ „Св. Мина”. Той е временно изпълняващ длъжността, но съветниците ще гласуват постоянния му договор, след като спечели конкурса за директор на бившата Първа градска болница.