Лош достъп до новата сграда на ДГ „Малина” в Кючука създава пречки на родителите, които искат да закарат децата си в детското учебно заведение. За проблемът сигнализираха до медията ни родители на децата, посещаващи детската градина. Те разказаха, че до сградата може да се стигне от два входа, но единият, който се намира на бул. „Александър Стамболийски” е затворен заради ремонт вече повече от година.

Другият вход, през който може да се стигне до сградата е през неасфалтирана улица, която в дъждовни дни се превръща в блато, коментират хората.

„В дни като тези, в които вали дъжд или сняг, цялата улица се разкашква, превръща се в блато и е изключително неприятно да газим в кал, особено пък за децата ни. Няма друг път, през който да стигнем до сградата, за да оставим децата си”, коментират родителите.  

Добавят, че освен, че гражданите газят с краката си в калта, неведнъж се е случвало гума на автомобил да затъва в някоя от по-дълбоките локви с кал.

„Не всички разполагаме с високопроходими автомобили  за офроуд, така че е крайно време да получим някакъв адекватен път, през който да караме децата си”, споделят още хората.

Потърсихме кмета на район „Южен” Атанас Кунчев, който заяви, че днес е бил на място. 

"Днес бях на проверка на място и това, което мога да направя на този етап е да положим пътни ивици. По този начин ще удължим тротоара от края на блока до входа на детската градина. Друг проблем е, че част от хората паркират там в зелените площи, трудно ще е да ги асфалтирам. Това е краткосрочното решение, за което ще се погрижа", заяви Кунчев.