Инвестиции за близо един милион лева предвижда ръководството на община „Родопи“ за село Ягодово през настоящата година. Това каза кметът на общината Павел Михайлов по време на среща с жителите на селото. На събранието в залата на НЧ „ Искра“ бяха дошли десетки ягодовци, за да чуят  визията на общинската управа за развитие на населеното място, както и да се запознаят с отчета на кмета за  изминалите две години управление.

Присъстваха председателят на ОбС „Родопи“ Георги Цанков, заместник-кметът Емилия Иванова и Иванка Петкова- секретар на Община „Родопи“. Срещата откри кметът на село Ягодово Димитър Дишев.

„Работихме в тежка обстановка – две години в условия на пандемия и на политическа нестабилност. А сега трябва да се справяме и с инфлация. Въпреки трудностите успяхме да реализираме голяма част от обектите, заложени в бюджет 2020 и бюджет 2021“, каза в изложението си кметът Павел Михайлов. Той припомни, че общината успя да изпълни проекта за преустройство на социалната кухня с домашен патронаж в детска ясла за най-малките жители на село Ягодово. Сградата на Основно училище „Неофит Рилски“  е санирана и обновена, извършен е ремонт на санитарните възли и ВиК инсталацията в ДГ „Пролет“, а младите хора се радват на новоизградената спортна площадка и фитнес на открито със средства от ДФ „Земеделие“.

„Очакванията на хората са за работа от страна на администрацията. Затова нашите действия ще продължат, като насочваме усилията си и тази година в активната рехабилитация на улици и тротоари в общината“, коментира Михайлов.

В проекта за бюджет 2022 е заложено извършване на основен ремонт на улиците „Стадиона“, „Хан Аспарух“ и „Черно море“. Ще бъдат обновени и 480 метра от улица „Тракия“. Заложени са около 60 хиляди лева за газифициране на училището, ще бъде изградена и площадка в двора на детската градина в селото. Ще бъдат фрезовани и асфалтирани  улиците „Родопи“ и „Зора“.

Два от най-важните проекти за Ягодово са проектът за напорен водопровод до пречиствателната станция на Пловдив и проектът за главните колектори и второстепенната мрежа на селото.

„Цялостната визия на общинското ръководство е да отделим средства за проектиране. Важно е да сме готови за европейските програми и новия програмен период“, обясни пред хората кметът Павел Михайлов. Затова още тази година са планирани пари за проектиране на основен ремонт на 260 метра от улица „Черно море“ в участъка от „ Васил Левски“ до улица „Мизия“ и 400 метра от улица „Изгрев“ от  „Черноризец Храбър“ до „Черно море“.

Председателят на ОбС „Родопи“ Георги Цанков също взе думата.

„С решенията, които общинските съветници взимаме, по предложение на кмета и неговия екип, показваме че работим за хората, за създаване на условия за добър живот на младите семейства и за привличане на инвеститори“, каза Цанков.

Кметът на село Ягодово Димитър Дишев изрази задоволство от предвидените дейности за селото, като каза че се надява всички ремонти да се реализират.

 В Ягодово кметът Павел Михайлов спази утвърдилата се като традиция инициатива „Силата е в знанието“ и отличи петокласничките Зорница Брънкова и Марчела Власова, които се представиха отлично на областния кръг на олимпиадата по български език и литература.