Изригна гейзер, хвърляше нагоре колкото човешки бой. Водата беше повече от тази в Марица. Не можах да изляза от блока, за да отида на работа – стигаше до входа. Гумите на всички коли отпред бяха покрити с вода. Това разказа пред TrafficNews Жеко Стайков. Мъжът живее на бул. "Победа" №57 и е сред засегнати от аварията в следствие на спукан водопровод, която стана тази сутрин в Пловдив.

Както вече съобщихме,  голяма част от булеварда бе под вода, а десетки автомобили бяха наводнени. В момента водата от улицата е изпомпана, но движението в района все още е спряно. На място има полицейски екип, който регулира трафика.

Голяма ВиК авария в Кършияка! Хиляди пловдивчани без вода, наводнен е булевардДесетки коли са наводнени

С маркуч, кърпи и кофи Стойков се опитваше да подсуши фолксвагена на дъщеря си. Той обясни, че има автокаско, но все още не е звънял на застрахователите. „Двигателят е умрял, пълен е с вода. Никаква електроника не действа. Запаля ли я, ще блокира”, обясни пострадалият. А докато изгребваше, дори се пошегува: Може да напоявам нива. Абе, няма оправия.

Десетки хора от квартала също от сутринта се суетяха около наводнените си автомобили.

„Всичко е мокро, пълно е с вода. Алармата е блокирала и мога да отворя само едната врата. Не знам какво да правя”, притесняваше се Надежда Стоянова. Жената обясни, че има само задължителната застраховка Гражданска отговорност. „Казаха ми, че тя не покрива подобни щети. Посъветваха ме да пусна жалба до ВиК”, посочи Стоянова.

Цветелина, собстевеничка на друг наводнен фолксваген, пък се ядосваше, че го купила преди два месеца и не успяла да му не порадва. „До средата на гумите беше водата. Всичко вътре е мокро. Все пак ме успокоиха, че щом не е стигнало до капака, няма да има проблем с двигатели”, обясни жената. Тя дори успя да запали и да премести авнтомобила си.

От ВиК съобщиха, че аварията е станала на мястото, където магистралният водопровод се пресича с тръби на топлофикация. „Разчистваме в момента, за да преценим пораженията, които са големи по първоначална преценка", обясниха от дружеството. На този етап не е ясно кога проблемът ще бъде отстранен.