Телевизиите тази година за пореден път яростно се борят за зрителския интерес с разнообразни риалити формати и сериали, които предлагат на аудиторията. Трите най-гледани телевизионни канала представиха както нови, така и позабравени риалитита, които тази година се завърнаха в национален ефир.

По този повод TrafficNews публикува анкета с въпрос „Какво мислите за риалити предаванията?”, в която са взели участие 7150 човека.

Впечатление прави, че цели 72.85% от тях са отбелязали като избор „Удариха дъното”. Това в никакъв случай обаче не означава, че форматите не се гледат, тъй като според социологически проучвания тази година е отбелязан огромен интерес към повечето предавания.

16.29% са посочили че „Не гледат телевизия” и не се интересуват от неволите на "Ергена", проблемите на Панайот Панайотов в "Капките" и танцовите умения на Натали Трифонова. 

„Страхотни са, много ми харесват” смятат 6.26% от гласувалите в анкетата ни, а близо 5% сочат, че все още „Чакат Big Brother”.

Според потребителите най-голям фурор предизвика третият сезон на „Ергенът“ който стартира ефира на Би Ти Ви. Романтичното риалити се излъчва само два дни седмично - в сряда и четвъртък от 20:00 часа и се радва на огромен интерес.

„Ергенът" сезон 3: Шоуто може да започне, коментарите – същоСлед като са ясни всички претендентки, вече надпреварата за сърцето на Ергена може да стартира

След точно 10-годишна пауза в ефира на Би Ти Ви се завърна и танцовото риалити „Денсинг старс“, в което взимат участие  телевизионните водещи Неделя Щонова и Натали Трифонова, поп дивата DARA, певиците Емануела и Мила Роберт, актрисите Нона Йотова и Боряна Баташова. Олимпийска амбиция под прожекторите ще покаже и шампионката по карате Ивет Горанова. 

Мъжете в „Dancing Stars“ са актьорът Филип Буков, и колегата му Даниел Пеев-Дънди, звезда в сериала „Съни бийч“, поп звездата Папи Ханс, каскадьорът Валери Григоров, певецът Емрах Стораро и победителя в първия сезон на „Ергенът“ Виктор Стоянов. Сред претендентите за огледалната купа са още боксовата легенда Серафим Тодоров и фронтменът на „Остава“ Свилен Ноев.

Форматът „Аз обичам България“, която премиера преди години беше по Нова тв, този път се излъчва по Би Ти Ви. В техния ефир стартира и шоуто „Кой да знае“. В него участват известни личности, на които Сашо Кадиев задава въпроси тип „Стани богат“.

Нова тв представи пък двата си най-хитови и гледани формата, а именно „Хелс Китчън“ и „Като две капки вода“, както и любимото за двойки предаване „Един за друг”.

Гатьо, бивша пловдивска хостеса и еротична звезда - звездите в шестия сезон на "Хелс Китчън"Първият епизод от новия сезон скандализира зрителите

БНТ пък изненада с втори сезон на хитовия сериал „Вина“, който започна през януари и ще се излъчва всяка неделя от 21:00 ч. Сериали предложиха и другите телевизии, като в ново амплоа влезе журналистът Светослав Иванов, който играе в новия сериал „Алфа“ на Би Ти Ви. Четвърти сезон има и комедийната поредица „Съни бийч“.

Като две капки вода: Епизод 2 и коментарите за изпълнителите