Млади еколози и пътни полицаи засадиха заедно дръвче в двора на ОУ „ Христо Ботев“ в Крумово. Стартът на инициативата „Да пазим живота и да създаваме живот, бе даден само преди няколко седмици от директора на пловдивската полиция.

Тесен се оказа двора на училище „Христо Ботев“ в Крумово на 4 март. Второкласници от училището, участваха в открит урок по безопасност на движението и показаха своите знания за правилата на пътя. С демонстрации те разиграха реални ситуации на пътното платно, а заедно с инспектор Ботьо Гиргинов от сектор „Пътна полиция“ Пловдив, коментираха действията на своите връстници.

В края на урока петокласници от клуб „Млади еколози“ на учебното заведение, заедно със своите учители и служители на полицията, засадиха дръвче- символ на бъдещето. Закупените от ст. комисар Йордан Рогачев дръвчета ще бъдат засаждани в двора на всяко учебно заведение, в което служители на полицията изнасят урок по безопасност на движението и ще напомнят на подрастващите за грижата към човешкия живот.

С личен труд в инициативата се включиха и ученици от професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване ”Христо Ботев” в град Пловдив. В часовете по практика те изработиха дървени табелки с формата на знак „СТОП“, на които е изписано посланието от кампанията на пловдивската полиция.