Учителят по математика от ЕГ „Пловдив“ загуби борбата с рака. Новината за кончината му оповести директорът на школото Николай Радев в социалните мрежи. 

Както вече съобщихме, на 14 април 2020г. Румен Вангелов, учител по математика в ЕГ „Пловдив“ беше диагностициран с рак на дебелото черво. Беше опериран по спешност и макар, че операцията беше успешна, лекарите откриха 5 метастази в черния дроб. От тогава допреди 2 месеца, г-н Вангелов успява успешно да спре разрастването им благодарение на адаптирането на по-здравословен начин на живот.

Въпреки това преди 2 месеца, той претърпява рязко влошаване на здравето си поради разрастване на метастазите и притискане на жлъчните пътища, което е довело до поява на иктер (пожълтяване). Неговите лекари са му отказали операция и са му казали, че не могат да направят нищо повече за него от тук нататък.

Близките на Вангелов обаче не се отказаха, а започнаха дарителска кампани, за да осигурят RIFE машина, която има голям процент успеваемост при борбата с различни видове ракови заболявания. Десетки пловдивчани подадоха ръка на преподавателя и станаха съпричастни към неговата съдба.

Поклонението пред Румен Вангелов ще бъде утре, 15 май, от 15:00ч. на гробищата в Свиленград.

Екипът на TrafficNews изказва съболезнования на семейството на Румен Вангелов!