„Преди година и половина поех отговорността да бъда областен управител на област Пловдив с ясното съзнание, че ще работя за хората. Обещах да отстоявам принципите, които винаги съм следвала - диалогичност, прозрачност и публичност. 18 месеца по-късно, при една коренно различна и тежка ситуация, открито мога да кажа, че продължавам напред и мога да погледна в очите всеки един жител на този град и на областта. За този период изпълних много от дадените обещания и взимах решения, които не бяха никак лесни. С екипа ми работихме усърдно и посрещнахме редица предизвикателства”, заяви областният управител Дани Каназирева по време на отчета й. Тя се впуска в предизборната кампания, като водач на листата на ГЕРБ в Пловдив област.

„ Категорично мога да заявя, че имах удоволствието да работя с екип от професионалисти и експерти, като при всеки един подаден сигнал, можехме да се реагира незабавно.  В последните 12 месеца работихме в безпрецедентна ситуация в битка с изцяло от нов, непознат вирус. Трябваше да се организираме така, че да отговорим на предизвикателства”, каза Каназирева. Тя разказа за организацията в битката с вируса, като е трябвало да се осигурят достатъчно легла за COVID,медицински персонал,  предпазни средства, апаратура в лечебните заведения.  

Медицинският щаб, в който влизат експерти и директорите на най-големите болници в Южна България, е заседавал всяка седмица, като са се взимали най-правилните решения за битката с вируса.  В същото време от областна управа са били в постоянен контакт с бизнесите, които са засегнати от ковид кризата. Каназирева разказа, че са били взети редица съвместни решения, които след това са възприети на национално ниво.

Извън ковид кризата, Каназирева изреди и обектите от инфраструктурното развитие на района –локалите на пътя Пловдив- Асеновград, ремонта на част от пътя за Хисаря, Подбалканския и пловдивския участък на пътя за Пазарджик. В момента вървят отсечките Белица – Загражден, Югово – Лъки,  Раковски – Брезово, като предстои и пътя за Лилково и Ситово да се ремонтира. Важни обекти, които предстоят в областта са ремонтът на  Околовръстното шосе, както и изграждането на Югоизточния обход на Пловдив.  

Екологията е друга сфера,  в която областният управител отчетени много успехи. Сред тях са затварянето на биоцентралата в село Труд и кариерите в Белащица.  Според Каназирева при всички проблеми с екологията е бил защитен обществения интерес, тя даде примери със заровените боклуци край Чая край Катуница и Ягодово, както и пресичането на сериозните замърсявания на реките Марица, Юговска и Чепеларска.

Друг успех, който изтъкна областният управител е в битката с презастрояването. Тя изтъкна връщането на двата ПУП-а в Захарна фабрика и върху бившия терен на Кока-Кола, където след това бяха намерени устройствените показатели.

„Получаваме стотици сигнали на граждани и решаваме техните проблеми”, заключи Каназирева, която ще излезе в отпуска по време на предизборната кампания.