Опасни клони са надвиснали над ДГ "Каменица", сигнализира притеснен родител до TrafficNews. Прекършените клони са над целия двор и застрашават здравето на децата и служителите 

„В прекрасния двор, в който децата трябва да играят свободно, стоят затворени под беседките, а учителите са на пост и не ги пускат да излизат извън тях.“, твърди родителят.

Той допълва още, че повече от месец се борят с различни институции, които да вземат отношение по сериозния проблем, но до момента мерки не са взети.

От изпратените кадри се виждат пречупени клони на доста места, които при един по-силен вятър е напълно възможно да паднат и наранят някого. Децата са ограничени в игри навън, когато все още времето е хубаво и имат възможността да бъдат извеждани.

Припомняме, че края на юни месец след строителството на новата сграда на детската градина за 4 млн. лева, се оказа, че навсякъде по стените има течове, мухъл и висящи тавани. Причината е, че противопожарната система бе дала дефект, откъдето тръгнаха течовете. Всички проблеми бяха отстранени за сметка на фирмата изпълнител.

TrafficNews предаде сигнала на ОП "Градини и паркове" и очакваме да се извърши проверка.