17 са новите случаи на коронавирус през изминалото денонощие в Пловдивска област. Оздравелите са 706, а общо излекуваните вече са 18 819. На домашно лечение са 3467, а под карантина – 3700. Хоспитализираните пациенти от областта, въведени в Националната информационна система, са 544.

112 ученици под карантина в Пловдивско! 7 учители с положителни тестовеПрез последното денонощие са починали 10 души

Два мобилни екипа ще ваксинират срещу COVID-19 служителите в големи общински, частни и държавни предприятия в Пловдив и областта от утре. Медиците ще се придвижват със специални микробуси, които са оборудвани като подвижни имунизационни центрове.

Два мобилни екипа имунизират от утре служителите на големи предприятия в Пловдив и областтаЩе работим при всяко обаждане или молба на сайта на дирекция „Здравеопазване” за обслужване на място, съобщи д-р Калин Калинов

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България отново се обявха против затварянето на обектите им, както на национално, така и на местно ниво.

СЗБ и БАЗ: Стига сте ни мачкалиРесторантьорите против намаленото работно време на ресторантите в някои области

Един от най-бруталните убийци, които са се подвизавали в Пловдивско, поиска днес по-лека присъда. Людовик Толумов настоява доживотната му присъда да бъде заменена с 30 години затвор. Пловдивският апелативен съд обаче го поряза.

Жестокият убиец Людовик Толумов поиска по-лека присъда, съдът го порязаЕдин от най- бруталните убийци, които са се подвизавали в Пловдивско, настоява доживотната му присъда да бъде заменена с 30 години затвор

Интересни подробности пък бяха съобщени по делото срещу д-р Димитров. Георги Джевизов – Плъха и друг път е нападал жертва на кражба. Това стана ясно от показанията на един от разследващите полицай по случая с убийството, по който обвиняем е д-р Иван Димитров. Разпитите на свидетелите по делото срещу медика продължават в Окръжен съд. 

Свидетел по делото срещу д-р Димитров: Плъха и друг път е нападал човек при кражбаМедикът почистил ръцете си с препарат след стрелбата, изхвърлил пистолета в контейнер

Зъботехникът Георги Колев, обвинен в блудство с деца в Пловдив, отново застана пред съда. За втори път, обаче ход на разпоредителното заседание не бе даден, въпреки признанието за вина от страна Колев.

Липса на адвокат отложи присъдата на зъботехника, блудствал с деца в ПловдивСемейството на една от жертвите няма възможност да наеме защитник

Десетки пловдивчани се събраха пред Паметника на благодарността, за да отбележат 78-годишнината от спасяването на българските евреи. „За наша гордост и радост България е една от малкото европейски страни, която успява да спаси евреите от концлагерите. С право можем и трябва да се гордеем с достойното поведение на нашите предци. Холокоста е история, горчив урок и предупреждение на миналото към бъдещето”, каза водещият на церемонията Златко Павлов.

Спасените в България евреи: Няма друго събитие с такава мащабна хуманностДесетки пловдивчани се събраха пред Паметника на благодарността

Общо намаление на престъпността, високи резултати в борбата с разпространение на наркотиците, намаляване на пътнотранспортните произшествия и жертвите при тях, увеличаване на санкционираните нарушители на пътя и активна роля в войната със замърсяването на околната среда, отчете днес пловдивският апелативен прокурор Тодор Деянов. 

Отчетът на прокуратурата: Край на "обидните подкупи" на пътя, предотвратени щети за милиониОбластната дирекция на полицията е на първо място по досъдебни производства за наркотици

Прокуратурата започва мащабна акция с цел да противодейства на създаването на незаконните сметища и незаконното добиване на инертни материали. За целта ще се изготви карта на всички незаконни сметища и кариери и амбициозната цел е навсякъде в критичните точки да се постави видеонаблюдение.

Монтират видеонаблюдение на всички незаконни сметища и кариери в Пловдив и областтаТо ще бъде със специална система, регистрираща лица и регистрационни номера на МПС-та

Разбити тротоари, блокирани квартали и режим на водата! Една година пловдивчани от район „Сверен” са подложени на шум, прах и безводие, след като на 6 март 2020-а бе даден старта на дългоочаквания проект Воден цикъл. Макар всичко да се прави за по-добро и всички да очакваха неудобство, част от хората изгубиха търпението си.

Една година Воднен цикъл: Блокирани квартали, режим на водата и редица инцидентиПреди 12 месеца бе даден старта на дългоочаквания проект

Бързо са установени авторите на най-новата „рисунка“ върху една от мраморните стени в подлеза от северната страна на тунела в Пловдив, благодарение на видеокамерите за наблюдение. „Творбата“, нанесена с плътен слой спрейове, се появи само ден, след като екип на „Чистота“ за пореден път успя да изтрие с пясъкоструйка драсканиците върху каменните облицовки на подлеза.

Спипаха авторите на поредната "рисунка" в подлез в ПловдивДрасканиците са почистени за пореден път

Повече автобуси се движат от днес по линия №66 от вътрешноградския транспорт в Пловдив. Вместо със 7 коли курсовете в делничните дни вече се изпълняват с 8 автобуса. От утре се съкращават интервалите и между автобусите по линии №17  и 21. По линия №17 автобусите се увеличават от 8 на 10, а по линия №21 – от 8 на 9.

Пускат повече автобуси по три линии на градския транспорт в ПловдивПри необходимост ще бъдат пуснати още

И тази седмица бюрата по труда в Пловдивска област обявиха свободните позиции. Търсят се учители, лекари и мед. сестри. Не липсват и предложения за кандидати от промишления и строителния сектор.

Вижте пълния списък, актуален към 9.03.2021 година на бюрата по труда в областта:

В Пловдив: Търсят учители, лекари и мед. сестриЕто всички свободни позиции

В същото време истински бум на новопостъпилите на работа е отбелязан в област Пловдив за последната седмица от 1 до 7 март. Това показват данни от Агенцията по заетостта, публикувани регулярно от Националния статистически институт. 

Рекорд на наетите на работа за последната седмица в Пловдив и цялата странаЗаетостта стана възможна заради отварянето на заведенията, които са препитание за хиляди

БМВ се запали в движение в Пловдив. Инцидентът е станал на бул. „Шести септември”, срещу кметството на Район „Източен”. Читател на TrafficNews, който е станали свидетел на пожара, разказаха, че от предната част на колата е започнало да излиза дим.

БМВ се запали в движение на пловдивски булевард, пожарникари са на мястоНяма данни за пострадали

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева даде положителен резултат при PCR тест за COVID-19. Тя е в добро общо състояние и ще изпълнява задълженията си дистанционно.

Екатерина Захариева е с коронавирусТя е в добро общо състояние и ще изпълнява задълженията си дистанционно

Историята за безграничната любов на кучето, което 40 дни лежи на гробищата в казанлъшкото село Дъбово, трогна стотици българи. А снимката с кучето, което е сломено от смъртта на стопанина си, обиколи социалните мрежи.

Сърцераздирателно: Куче лежи на гроба на стопанина си вече 40 дниТърси се нов стопанин, храна и грижа за верния четириног другар

Българският Хачико е бездомно куче, хранено от починалия КольоЧовекът се е грижел за уличните животни

Световни артисти пеят в памет на Камен Чанев в Пловдив. Един проект, чиято подготовка за месец април 2021 започна в разгара на пандемията

Световни артисти пеят в памет на Камен Чанев в ПловдивЕдин проект, чиято подготовка за месец април 2021 започна в разгара на пандемията

Щастлива вест споделиха семейство Мурад. Те са в трепетно очакване на нов член на фамилията, защото сестрата на Сузанита - Алекс ще става майка.  

Орхан Мурад ще става дядо, дъщеря му очаква бебеСестрата на Сузанита - Алекс показа бременно коремче

Локомотив стартира кампанията "Заедно за Локомотив", която цели да бъде събрана сумата от 188 453 лева за дълг към НАП. От клуба заявиха, че момента са събрани 9000 лева. 

Феновете на Локомотив събират пари за дълг към НАПСтартира кампанията "Заедно за Локомотив"