Историята за безграничната любов на кучето, което 40 дни лежи на гробищата в казанлъшкото село Дъбово, трогна стотици българи. А снимката с кучето, което е сломено от смъртта на стопанина си, обиколи социалните мрежи.

Оказа се обаче, че българският Хачико всъщност е бездомно куче. Починалият Кольо не е бил негов стопанин, а просто човек с огромно сърце, който е обичал и хранил уличните животни. Самият той е имал куче Снежко, което сега е останало при съпругата му.

„Представяте ли си каква душа, какво сърце, какви чувства имат тези АНГЕЛИ! Сега това кученце лежи там, защото знае кой е отдолу... Човекът, който го е хранил и му е дал ласка”, пише една от благодетелките в социалните мрежи. 

Жената се надява някой да приюти преданото четириного. „Кученцето трябва да бъде приютено и осиновено, защото заслужава. Уплашено е, бяга, но пак там се връща и ляга”, призовава тя.

Сърцераздирателно: Куче лежи на гроба на стопанина си вече 40 дниТърси се нов стопанин, храна и грижа за верния четириног другар