Разпитват всички тийнейджъри, присъствали на жестокият побой над 13-годишното момиче в Пловдив. Много от тях за документирали с телефоните си ударите, като дори са излъчвали на живо във Фейсбук профилите си.

TrafficNews научи, че именно в социалните мрежи учениците са си направили среща за 16 декември, а мястото – тревната площ зад Механо техникума. Жертвата на побоя е била поканена, но не за да се види със съучениците си, а за да стане жертва на двете 14-годишни побойнички. Именно показното унижение е било в основата на срещата.

Медията ни научи още, че физическата разпра не е заради момче, а заради квалификации в социалните мрежи. 13-годишната е имала неблагоразумието да определи двете момичета, като „надути”, заради което е отнесла жестоките шамари и ритници.

От предоставените до медията ни кадри ясно се вижда агресията от страна на децата. Освен с удари, жертвата е атакувана от обиди и епитети. Освен двете тийнейджърки, в боя се включва и още едно момиче, което настъпва главата на 13-годишната в земята и дава предложения : „да я в локвата”.

По данни на МВР на мястото са присъствали 11 деца, без жертвата. Докато четири момичета са наобиколили мишената си, останалите 7 „зяпачи” остават бездейни, а единствено документират „геройството”. Във видеото ясно се чува смях от страна на момчетата, като дори едно от тях дава напътствия на побойничките – „дай, дай”, „наджаскайте я в тръните” и „удари й един ъперкът”.

След две минути зверски унижение, най-накрая се намерил един „мачо”, който да разтърве ученичките.

Както по-рано днес TrafficNews съобщи, прокуратурата пое случая с побоя. Предстои да бъдат назначени техническа, съдебномедицинска и др. експертизи. По делото е приложен и видеоклипа, заснет от присъстващите деца по време на инцидента. 

Поредна агресия между деца! Момичета пребиват 13-годишна в Пловдив, пъхат лицето й в калтаПотърпевшото момиче не е пострадало сериозно

Отзвукът от грозната сцена между деца в Кючук Париж не закъсня. Пловдивчани остро разкритикуваха действията на тийнейджърите и не само към двете 14-годишни, а и към операторите и останалите зяпачи. Според хората проблемите се коренят в семейството, но и от факта, че няма училищното възпитание.

„Това са бъдещи престъпници.. Трябва да има строги санкции и за децата и за техните родители. Можеха да счупят врата на детето докато му натискат главата в калта”

„Отвратен съм от простотията, неграмотността, пошлостта и възпитанието на днешните тийнейджъри. Отвратен съм от сеирджиите, от снимачите, от момчетата, които не се намесват за да предотвратят това унижение”

„Това е недопустимо.Трябва сериозни мерки и санкции спрямо всички в клипа!”

„Сега ще се разминат с "Ама що така бе маменце?" "Недей повече така да правиш" а жертвата ще си носи спомена за това унижение докато е жива. Срам ме хваща че и аз съм жена”

„Това вече не са деца! Децата са чисти, справедливи и сдържани! Жалко за момичето! Една дума срещу агресия - силно разминаване в поведението! Дано бъдат справедливо наказани тези момичета и родителите им! Не са наблюдавали какви хора отглеждат! Тези деца могат да посегнат дори на родителите си!”

„ А ако и бяха ударили главата във камък и се случи най лошото? Няма виновни нали! Днешното поколение е страшно разюздено и с нисък морал! „

Това са само част от коментарите в социалните мрежи.

Работата по случая продължава под ръководството на прокуратурата. Уведомена е и Агенцията за закрила на детето.