Нискотарифната авиокомпания Ryanair пусна страхотна промоция, с която можете да закупите билети по 9,79 евро от Пловдив до Милано. Ирландският превозвач стартира линията през ноември и полетите ще се изпълняват два пъти седмично. 

Припомняме, три нови полета от Пловдив ще стартират през 2018 година. Линии до Брюксел, Франкфурт и Милано ще бъдат обслужвани Ryanair през Летище Пловдив, като се очаква да има 155 000 клиенти годишно по тях.

Ryanair стартира и най-голямото си досега лятно разписание за 2018 г. за България с 15 нови маршрута, които ще обслужват над 2 млн. клиенти годишно през летищата София, Бургас, Пловдив и Варна следващата година.

За Пловдив новите маршрути са 3, които стартираха още на 29 октомври: Брюксел Шарлероа (2 пъти седмично), Франкфурт-Хан (2) и Милано Бергамо (2), като ще се обслужват 155 000 клиенти годишно.

Компанията отчита ръст на пътниците си от България през 2016 г. от 22 на сто, като прогнозира той да достигне 77% през тази година. Според данните на компанията за България изчисленията показват, че се падат по 1.2 пътници на човек от населението при 1.7 средно за Европа. Страната стои добре на фона на средното равнище за Европа и по отношение на броя пътници, които летят с нискобюджетни авиокомпании - това са половината от всички.