Надали има седмица в последните месеци, в които да не видим как някоя спирка е счупена или има проблем по нея. Оказва се, че голяма част от заслоните вече са били счупени и заменени с нови, а съвсем скоро и тя бива изпочупена.

Концесионерът вече е изчерпал заложените средства за реконструкция на спирки и поставянето на нови такива. Също така застрахователите вече отказват да правят полици на съоръженията, тъй като не е рентабилно за тях. Задължително условие в концесията е обаче заслоните да бъдат застраховани. Така се изпада пред патовата ситуация концесионерът сам да поема част от полиците при щети по спирките.

Друг проблем са обявите на всякакви фирми по спирките.

„Има и такива фирми, които поставят обявите нависоко, за да не може метачките на „Чистота” да ги стигнат. Започваме да им звъним и да ги предупредим, че ако продължават ще бъдат дадени на полицията”, каза кметът Иван Тотев.  Вече няколко фирми са глобени от общинския инспекторат.

Заради честите смени на стъклата на заслоните, липсват голяма част от картите, които информират за това кои автобуси минават през мястото. Така, ако сте от друг град или не знаете разписанието на градския транспорт, то ще се наложи да питате другите хора какви автобуси минават оттам.

Кметът каза, че това ще бъде оправено и ще се сложат карти на всички спирки. Освен това ще бъдат разположени камери из целия град, които ще следят за вандалски актове по общинското имущество.