Днес полагат последната асфалтова настилка на източното платно на булевард „Руски” и се очаква до два дни движението в участъка да бъде пуснато. Веднага след това техниката ще бъде преместена на булевард  „6 септември”, където също ще се постави асфалт и в рамките на две седмици ще бъде пуснат за движение  участъкът между моста на Адата и Цариградско шосе. След това ще се започне и работа и по другото платно, а движението ще върви паралелно в посока от Цариградско шосе към моста на Адата. Това заяви днес кметът на града Иван Тотев.

Градоначалникът обяви и още една радостна новина за пловдивчани – след като ремонтът на "Руски" приключи, ще започне работата и по булевард „Васил Априлов” в последния участък от ул. "Войнишка слава" до бул. "Шести септември". Първоначално там ще се постави топлопреносна мрежа и ще се свържат всички частни и обществени сгради, които предварително са завили, че искат да бъдат част от мрежата.

„Ако всичко върви по план, до края на седмицата ще започнем работа по булевард „Васил Априлов”. Ще има и нова организация на движението, както следва – от северната страна на „Васил Априлов” към гарата, а на „Руски” обратно -  от Централна гара към моста на Герджика”, обяви кметът Иван Тотев.

Според първоначално обявения срок ремонтът трябва да завърши до лятото на 2018 година.