Десетки озверели от глад и в недобро състояние питбули са били открити трази сутрин в промишлена зона в пловдив. Арестуван е синът на собственика на халето. Издирва се баща му, който е бизнесмен.

Намерена е професионална арена за боеве на кучета, наоколо всичко било в кръв. По главите на животните има следи от стари рани. Разследва се незаконни кучешки боеве срещу големи залози.

Сред екземпляри, които са се използвали за борби, има и майки с новородени кученца, има и агресивни животни, които са вързани.

Старите и болни питбули, които са били използвани за кучешките боеве, са били захвърлени в градини, паркове и улици да умират в агония. Най-често такива животни са били откривани в зелените площи на район "Северен" в Пловдив, където се намира и халето, приютило над 40 питбула, съобщава блиц.

Арестуваният младеж, син на пазарджишкия бизнесмен Иван Иванов, се казва Константин. Момчето е племенник на Костадин Иванов - популярен в Пазаржик сводник, известен с прякора Коцето Бургията. Преди няколко години името му нашумя, след като бе арестуван в кафене посред бял ден и обвинен в сводничество.

Разследващи коментираха, че в промишлената зона на район "Северен" в Пловдив, редовно са били организирани кучешки боеве поне от 8-9 години. Първоначално те се провеждали в двора на промишлената зона.

След като работещи наоколо вдигнали врява, че се чува постоянно лаене и квичене, били преместени вътре в халето. Там била скована специална арена. 


При акцията тази сутрин плодивските ченгета са се натъкнали на своеобразна ветеринарна лечебница и на много доказателства за провежданите незаконни кучешки боеве. Иззети са компютри.

Както TrafficNews.bg ви съобщихме още вчера, че напоследък са зачестили кучешките боеве в площадката на парк Рибница. Това сигнализираха от организацията  Animal Welfare. Те няколко пъти са получавали сигнал за жестоки схватки, но когато отивали на място всичко вече било свършило, а цялата клетка била окървавена.

Още по темата ТУК

TrafficNews.bg