НАП-Пловдив отново в действие. Поредна порция търговски обекти попълниха "черните" списъци на агенцията. Само за седмица графата с фирми, хванати с нарушения, бе обновена с дружества от Пловдив и региона.

Във полезрението на данъчните попаднаха фитнес залите под тепетата. Припомняме, че от началото на февруари обектите за спорт официално отвориха врати след 3 месечен локдаун.

Под ударите на НАП-Пловдив попаднаха две зали. Един от обектите се намира в квартал Кючук Париж, на улица „Никола Вапцаров”. След проверка от страна на данъчните, служители са констатирани нарушения и на фирмата, стопанисваща фитнеса, е съставено предписание.

Две от касите на спортната зала в комплекс СИЛА също са били обект на инспекция. Данъчни са нахлули във комплекса и са извършили щателна проверка. В крачка е бил хванат и друг обект в СИЛА.

*ОБНОВЕНА: Преди дни и трите акта, съставени на фитнес залата, са били отменени. Управата на компелкса разказа пред медията ни, че според съдебния състав на Административен съд, санкциите са били незаконообразни.

В крачка са били спипани и собствениците на магазин в центъра на Пловдив. В обектът се предлагат понички и се намира на улица „Отец Паисий”. Агенти на НАП са констатирали нарушения и управата се е сдобила с акт.