Официално прерязаха лентата на новата многофункционална спортна зала „Дунав“ в Пловдив. След забавяне в сроковете и пет години строителство инвестицията от 5 млн.лв. вече е факт. Сградата, построена на терен от 5353 кв. м., включва модерни технологични системи за енергийна и екологична ефективност. Тя бе открита с водосвет, а на събитието присъстваха както официални гости, представители на местната власт, младежи и спортисти.

Новата сграда разполага с условия за тренировки по аеробика, бокс, има зала с висок таван, която може да се ползва за волейбол, баскетбол, художествена гимнастика, зали за масаж и рехабилитация.

След 5 години и 5 млн. лева: Откриват нова спортна зала в ПловдивГрадоначалникът Костадин Димитров реже лентата на спортен комплекс „Дунав"

Зала „Дунав“ ще предлага както дългосрочен наем, така и краткосрочно ползване на обекти. Има външни игрища и зали за конференция, които също ще могат да бъдат наемани за почасово ползване. „Младежки център ще домакинства и поддържа обекта. Занапред обмисляме създаването на общинско предприятие, което ще се грижи за тези множество спортни имоти, които Община Пловдив има и изгражда. Това е начинът, като подобно предприятие няма да дублира работата на ОП „Жилфонд“", заяви кметът Костадин Димитров. Заради забавянето при изграждането на обекта фирмата изпълнител е претърпяла неустойки по договора си с общината.

„Когато през 2019г. направихме първа копка знаех, че нещо добро предстои. Не очаквах обаче да е толкова добро“, това заяви председателят на Съюза по аеробика Димитрина Кундева. Тя благодари на всички работили по проекта и поднесе благодарствени плакети. Кундева отбеляза, че през годините спортистите от Клуба по аеробика, който стопанисваше старата сграда, са спечелили 32 медала на световни и европейски първенства.

Надяваме се тези придобивки да повишат нивото на подготовка на спортистите ни и доведат добрата селекция, която да представя страната ни на световно ниво, отбеляза кметът Димитров по време на откриването. Заместник-кметът по спортни дейности пък отбеляза семантично: „Днес е денят на трите осмици – 08.08.2024г.. Олимпийска година е. Ако в това има някаква олимпийска нумерология, то дано стане повод за много успехи в спорта“, каза той.

Галерия: