Най-красивите кучета в света идват този уикенд в Пловдив. Асоциацията на киноложките сдружения у нас открива изложбения сезон за 2022 година в Международен панаир Пловдив.

На 2 и 3 април пред палата  18 в Панаирния град ще се проведат две национални киноложки изложби за всички породи кучета, или така нареченият „двоен САС“. При първия САС четириногите състезатели ще се конкурират за Купата на кмета на Община Пловдив, а в неделната изложба за Купа „Пловдив“.

Кучета, които получат 2*САС, изпълняват условията за ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ, съобщават от Асоциацията. Качествата на състезателите ще оценява специализирано съдийско жури.

В рамките на двудневната проява организаторите от АКС предвиждат провеждането и на четири специализирани изложби: за българско овчарско куче, германско овчарско куче, за кавказка овчарка и немски шпицове (померан, малък немски шпиц и др.)

Записването на участниците в изложбите все още тече, но към момента са постъпили над 250 заявки. 15 клуба от страната се включват с представители от всички породи. В изложбата за българско овчарско куче 10 клуба са заявили участие. Ще има и чуждестранни участници – бежанци от Украйна, дошли в България заедно с кучетата си.