Пожарникари от 11 районни служби ще покажат своите професионални умения и нива на специализирана оперативна подготовка на 13 май под тепетата. Жителите на града и областта, които искат да усетят адреналина на състезанията между огнеборците от 11 районни служби могат да се чувстват поканени на Лекоатлетически стадион Пловдив. Начален час на събитието 09.00 ч. Входът е свободен!

В състезанията пожарникарите показват умения за бързина, ловкост, издръжливост и не на последно място умения за работа в екип.
Изкачването с щурмова стълба цели да покаже бързината и сръчността с която огнеборците преодоляват височинни препятствия .
В дисциплината "Пожарна щафета с препятствия" пожарникарите демонстрират освен бързина и сръчност и умения да преодоляват разнородни препятствия при гасене на пожар.

100 метровата пътека с препятствия поставя на изпитание гъвкавостта, физическите умения и концентрацията при преодоляването на сложни препятствия, които могат да бъдат срещнати и в реална ситуация.

Бойно разгръщане от мотопомпи е една от най- атрактивните дисциплини със състезателен характер. Тук проличават качества като екипност и сработване в бойна обстановка. В Пожарната щафета 4 х 100 метра с препятствия, огнеборците демонстрират
екипност. Съществен елемент от тази дисциплина е гасене на пожар на лесно запалими течности с пожарогасител.

Състезанията са зрелищни и емоционални по своята същност. В официалната церемония по откриването ще вземат участие
Йордан Ставрев - зам. кмет по сигурността в Община Пловдив, Димитър Колев - кмет на район "Западен", на чиято територия се провеждат състезанията. Стефан Тропчев- специалист "Мениджмънт на бедствията в Български Червен кръст" - Пловдив.

С приветствие към огнеборците ще се обърне г-н Йордан Иванов - областен управител на област Пловдив.

Снимките: Красен Властанов от РДПБЗН Пловдив