Д-р Любомир Паунов е роден е на 29 март 1988 година. Завършил е Езикова гимназия „Пловдив“ и Медицински университет - Пловдив. Той е трето поколение лекар и учен. Има придобита магистратура по Здравен мениджмънт с успех 6.00, ОНС "Доктор по медицина" и специалност по "Обща хирургия". Скоро завършва специализацията си по "Гръдна хирургия“, а в момента учи трета магистратура по "Спортна физиология, спортна кардиология и спортна травматология". Има множество следдипломни обучения и участия в научни форуми, световни и вътреуниверситетски проекти и е автор на над 50 публикации в научни списания.

Работи във Втора хирургична клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив и е главен асистент в МУ-Пловдив в Катедра по специална хирургия на англоговорещи студенти. Зам.-председател е на УС на РЛК на Български лекарски съюз - Пловдив с ресор болнична помощ.

На тези избори е кандидат за общински съветник в листата на „Българска прогресивна линия“ и „Браво, Пловдив“ под номер 36 (преференция 106). В новия Общински съвет ще работи за създаването на Общински фонд за финансиране на млади лекари - специализанти. Други приоритети, с които се ангажира, са създаването на конкурентноспособни общински здравни заведения с качествено обслужване и достойно заплащане на работещите в тях.

От публикувания на сайта на Община Пловдив проектобюджет за 2023 година в размер на над 655 млн. лева, според д-р Паунов, отново и без изненада за всички, най-голямо е перото за възнаграждение на държавни служители и такива, наети по трудови правоотношения и нещатни позиции и задължителни осигурителни вноски - над 300 млн. лева или близо половината от предвидения такъв. Младият лекар счита, че не е екзактно, коректно и редно да се приема проектобюджет за съответната година в края й, а би трябвало да се гледа с отчета на този от предходната година, защото те са взаимно свързани. Според него, отново се дават същите прогнозни очаквания за приходи при положение, че се копират миналогодишните неизпълнени такива. Като допълним и това, че сделките с имоти намаляват през тази година, въпреки инфлацията, има опасност приходите да бъдат по-малки от миналогодишните. Изтеглени са сериозни заеми, подписани са договори, занапред, за които пари не са предвидени, няма включени и нови обекти в капиталовата програма. Този бюджет най-вероятно няма да бъде изпълнен, защото е нереален. Дотук са събрани по-малко от 50% от предвидените приходи, завишението на събираемостта от местните данъци с 35% също е неизпълнимо. Предвидени са 10 млн. лева от глоби, а до момента са събрани едва 3 млн. лева. Завишени са приходите, за да се раздуе разходната част. За справка, бюджетът на Варна, която е със сходно население, е близо 800 млн. лева, а този на София над 2,5 млрд. лева! Следователно, пловдивският не е голям, а - раздут!

Според д-р Любомир Паунов, бюджетът на Община Пловдив за 2023 г, конкретно в сферата на здравеопазване, отново води местните здравни заведения до неконкурентно-способност и логичен фалит и ликвидиране. Предвидените средства са малко над 33млн. лева, които в по-голямата си част отиват за заплати и възнаграждение на персонала, а предвидените разходи за МБАЛ са под 500 хил. лева. Отново не става ясно какво се случва с лечебните заведения за извънболнична помощ, които изглежда, че отново са оставени на произвола на съдбата и бавното им, но сигурно водене към фалит. Не се разбира и защо, въпреки увеличението с близо 130 млн. лева спрямо бюджета за 2022г, предвиденото увеличение за Здравеопазване е срамните около 7 млн. лева.

Д-р Паунов за пореден път заявява, че не трябва да има противопоставяне между общински, държавни и частни здравни заведения, защото социалната им функция е съвсем различна, има място за всички от тях и едно качествено здравеопазване е немислимо без конкурентно общинско и държавно такова.

Като съпоставяне с друга община със сходно население - Варна, хирургът коментира, че само за 2 болници са предвидени ремонтни дейности около 1 млн. лева, а са планирани общо 20 програми, обхващащи различни социално-значими заболявания и широк кръг от хора и над 500 хил. лева за тях.

Уважаеми съграждани, за да подобрим местното здравеопазване и спасим общинските лечебните заведения от фалит, което ще бъде една от основните ми каузи, ако ме изберете за общински съветник,  трябва да сме напълно безкористни и много решителни. Винаги ще ме води тезата, че човек не е богат, когато е взел, а когато е дал! Това мото непрестанно спазвам и при лечението на пациентите си. С времето се убедихме, че без действащи лекари или такива, които са добре подготвени в тази сфера, в общинския съвет няма как да се взимат и необходимите важни и работещи решения. Уважаеми пловдивчани, с времето съм доказал, че не ме е страх да се изправям срещу проблемите. За да изпълня идеите и поетите си ангажименти, ми е необходима подкрепа Ви на 29.10.2023 с №36 в интегралната бюлетина и преференция №106 в листата за общински съветници. За едно по-качествено общинско здравеопазване!

Познат и инициативен лекар от Пловдив с шанс да стане общински съветникПодкрепете младия хирург д-р Любомир Паунов с №36 в интегралната бюлетина и преференция №106

Купуването и продаването на гласове е престъпление!