„Дарбата на лекаря да лекува е дадена от Бога. Това не е професия, а призвание и свещено богослужение. Пожелавам на всички да са здрави и отдадени на професията”. Това пожела на здравните работници Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай след като отслужи водосвет за здраве и благоденствие по случай Световния ден на здравето.

В сградата на ДКЦ 5-Пловдив здравните работници отбелязаха своя професионален празник с тържество в присъствието на кмета на града Здравко Димитров, директорът на  дирекция "Здравеопазване" д-р Калин Калинов, и заместник кмета по здравеопазването Анести Тимчев.

Управителят на ДКЦ-то д-р Яна Кашилска благодари на всички, които уважиха празника на здравните работници и пожела здраве и благополучие. Тя поздрави всички служители, работещи в сферата на здравеопазването с професионалния празник.

“За нас е огромна чест да ни благословите нас и нашите пациенти", каза д-р Кашилска на митрополит Николай за това, че е приел поканата ѝ да присъства. Управителят на болницата получи и осветена икона на Света Богородица, лично от Пловдивския митрополит.

На събитието бяха поздравени и две жени от медицинския персонал на здравното заведение, които празнуват рожден ден именно на този ден.

След края на водосвета, всички целунаха ръка на митрополит Николай и си пожелаха здраве и благоденствие.