След две години детските градини и ясли на територията на община Стамболийски ще станат безплатни. Това обяви по време на старта на изграждането на девет нови площадки за катерушки в ДГ "Райна Княгиня" - град Стамболийски кметът Георги Мараджиев. По думите му общината е една от малкото в страната, която запази и не разпродаде детските градини. "Напротив, всяка година ги обновяваме и разширяваме.

При нас родителите не чакат и не търсят връзки да си уредят детето. Имаме достатъчно свободни помещения, които сме готови да отворим веднага, ако има нужда. Така е и с яслите. Започнахме с общинското предприятие БКС ремонт на двора на ДГ "Райна Княгиня", където ще има нова поливна система и девет площадки с нови катерушки за всички възрастови групи.

Средствата са осигурени благодарение на доброто ръководство в лицето на директора Красимира Лукинович", каза Мараджиев и бе категоричен, че след две години ще изпълни едно свое отдавнашно намерение и градините и яслите в общината ще се ползват безплатно от децата.