С открит урок по безопасност на движението възпитаниците на СУ "Св. Константин- Кирил Философ" в Пловдив посрещнаха 1-ви март. 

Със затоплянето на времето подрастващите ще прекарват по- голяма част от деня навън, а това от своя страна изиска възрастните и родителите да ги подготвят за предизвикателствата на открито и отговорностите на пътя.

Инспектор Ботьо Гиргинов разказа на второкласници от учебното заведение интересни и поучителни истории, свързани с безопасността им на улицата , опасностите при разговорите с непознати и как да помогнат на друго дете в беда.

Децата научиха, че за да са полезни за себе си, първо трябва добре да познават района, в който живеят и учат. Трябва да са смели, но и предпазливи, защото навън живота е различен.

На площадката по безопасност на движението служителят на ""Пътна полиция" им показа как, къде и кога да пресичат, в кои случаи имат предимство и кога задължително да търсят помощ от възрастните.

В края на открития урок ,който е част от инициативата на пловдивската полиция "Да пазим децата", второкласниците получиха мартенички за здраве, както повелява традицията на този ден.