Днес за община "Марица" има двоен празник. Освен, че е Благовещение, общината празнува и своя празник. Днес се навършват 34 години от създаването й. Кметът на община "Марица" Димитър Иванов отправи поздравление към жителите по повод двата празника.

"Скъпи жители на община „Марица“,

Днес отбелязваме големия християнски празник Благовещение и 34 години от създаването на община „Марица“. През последните 2 години преживяхме световна пандемия, която промени ежедневието на всички ни. Настоящето ни минава под знака на войната и стотиците прекършени човешки съдби.

В тези размирни времена, когато на няколкостотин километра от границите на нашата държава  летят куршуми, падат бомби и загиват хора, мисля, че трябва да оценим свободата, мира, щастието да сме заедно с любимите си хора и спокойния живот, който водим и който успяхме да постигнем, благодарение на общите ни усилия през годините.

Винаги съм считал, че най-голямо значение за община „Марица“ имат нейните жители. Затова по време на управлението ми през последните 10 години, стремежът ми е бил да направя живота на хората, живеещи и работещи тук, много по-добър.

Признателен съм на всички Вас за високия дух, трудолюбието, инициативността и отговорността, с които отстоявате доброто име и авторитета на община „Марица“. Нека да сме благодарни за това, което имаме и да продължим да съграждаме и развиваме селищната система, в която сме избрали да създадем дом и семейство.

Знам, че все още има много предизвикателства, пред които сме изправени, но съм убеден, че с воля, труд и енергия ще превърнем община „Марица“ в още по-притегателно място за младите хора, за бизнес и инвестиции.

Пожелавам всички ние да запазим добротата, вярата и човещината в отношенията помежду си и да продължим заедно да работим за развитието, просперитета и бъдещето на община „Марица“!

Честит празник!

Кмет на община „Марица“

Димитър Иванов", гласи писмото.