Посолството на Китай у нас отправи покана към компании от Пловдив и региона за участие в едно от най-мащабните изложения в страната на изгряващото слънце - China International Import Expo (CIIE). Изложението предоставя нови канали за държави и региони за бизнес развитие, укрепване на сътрудничеството и насърчаване на общия просперитет на световната икономика и търговия. CIIE е възможност за българските компании да представят директно своите продукти и услуги на китайския пазар. Общата изложбена площ на CIIE ще надхвърли 240 000 квадратни метра и очаква да привлече около 150 000 професионални купувачи от цял свят.

Тазгодишното издание на панаира ще се проведе между 5 и 10 ноември 2021 г. Очаква се то да надмине по мащаби събитието от 2020 г., в което са взели участие фирми от 145 държави, включително - 100 представители на предприятия от Fortune 500 и международни мозъчни тръстове, а посетителите на изложението са наброявали 400 000 души.

Главните фокус индустрии са: хранителни и селскостопански продукти, автомобилна индустрия, ИТ, потребителски стоки, здравеопазване, икономически услуги.

На 10 март 2021 г. от 10 до 11:30 часа ще се проведе онлайн информационно събитие, на което представители на Китайското посолство в България ще представят възможностите, които изложението предлага за компании, които искат да изнасят своите продукти и услуги на китайския пазар. Всяка компания ще има възможност да зададе конкретните си въпроси след презентацията.