Камера е заснела момента на авиокатастрофата край „Граф Игнатиево”, предаде Нова телевизия. Инцидентът с учебно-тренировъчния самолет L-39 ZA стана при подготовката на утрешните демонстрации.

Старши лейтенант и майор са загиналите летци от Долна Митрополия. По непотвърдена информация фамилиите им са Дункин и Димитров.

Инцидентът стана пред десетки присъстващи на генералната репетиция за утрешното авиошоу, което вече е отменено.

Все още е неясно как се е стигнало до произшествието. Не е изключено да става въпрос за сложна маневра, дори за много ниско прелитане на самолета.

Според информация на 24 часа от командния пункт  наредили на пилотите да направят няколко ефектни маневри и след това да кацат. При една от тях самолетът се озовал в близката гора. Пилотите не са имали време да реагират, тъй като са летели на малка височина.
Причината изобщо не е в катапулта, както се твърди, а в липсата на време за реакция, казаха авиатори.

Военна прокуратура в Пловдив поема катастрофата със самолет в Граф ИгнатиевоМинистърът на отбраната Атанас Запрянов пристигна в авиобазата

Двамата загинали пилоти в „Граф Игнатиево" са от авиобазата в Долна МитрополияСамолетът е изпълнявал сложна маневра на пределно ниска височина