Бум на желаещи да сключат граждански брак в Пловдив в месеца на любовта. Най-желана е огледалната дата 22.02.2022 г., за която вече има записани ритуали на всеки половин час. Две двойки пък си казаха „Да” в днешния 2.02.2022 г., в който също има щастливо повтаряне на двойки. Единият ритуал бе в Централна зала, а другият – в Зала „Тракия”. Това съобщи за TrafficNews директорът на ОП „Радостни обреди“ Чудомира Пинджева.

„На 22.02.2022 г. повтаряемостта на двойките е по-голяма и затова има и по-голям интерес от страна на младоженците. До момента всички часове са заети. Десет двойки ще си кажат „Да” в Централна зала и десет двойки в Зала „Тракия”. Тази сутрин колегите ми започнаха да дават и извънредни часове, тъй като има още желаещи да сключат брак на тази дата”, разказа Пинджева.

И посочи, че обичайно обредите започват от 10 часа и се извършват през половин час до 16.30 ч. На огледалната дата обаче ритуалните зали ще отворят по-рано, а първото семейство ще се врече във вечна вярност още в 8.45 ч.

Според астрологията датата, в която се събират шест двойки, е изключително съзидателна. Бъдещите съпрузи вярват, ще тя ще им донесе много здраве и късмет и щастлив семеен живот.

„Ще работим от рано. Стараем се да удовлетворим желанието на всички младоженци, така че макар часовете да са заети, ще даваме извънредни”, посочи директорът на ОП „Радостни обреди“ .

Заради пандемията от COVID-19 в ритуалните зали се спазват строги противоепидемични мерки. Допускат се до 15 души, които трябва да носят предпазни маски и да спазват дистанция. Наблюденията на Чудомира Пинджева показват, че и самите младоженци идват в много тесен семеен кръг – само с кумовете, родителите и най-близките приятели. Почти няма желаещи за големи тържества, което е причината да не се правят изнесени ритуали.