Бдителни пловдивчани изразиха опасенията си, относно законността на поставени ограничителни скоби за паркиране.

"След построяването на нова кооперация на улица "Дамяница" в Кючук Париж, новодомците, които се настаниха започнаха да правят, меко казано своеволия. Както се вижда от снимките е ясно до къде е границата и земята към кооперацията и как новодомците си слагат скоби за паркиране, за които едва ли имат разрешение. Очертано е едно паркомясто, което е видно, че не е на територията на кооперацията и влиза в общинската земя", пише в сигнала си до TrafficNews ни читателят.

Остава неясен въпросът редно ли е всеки да започне да си слага скоби, където му е удобно и да си очертава паркоместа. "Скобата, както се вижда, не е сложена на входа за гаражите и кооперацията, за да предпазва от нежелано паркиране, а е сложена встрани. Без отговор за живеещите в района е и дали тази скоба е поставена законно и кой си е позволил да го направи.

Потърсихме за коментар кмета на район "Южен" Костадин Язов. От предоставения материал той коментира, че очертаното и номерирано парко място може да се приеме, че е в контура на сградата. Самата сграда е приемана от ДНСК и не е преминавала през общинската администрация като процедура за одобряване и разглеждане. От другата страна на сградата, където е поставена ограничителната скоба се оказва, че тя е монтирана върху публична общинска собственост. По регулационен план това е тротоарът пред улицата. "Няма право за разполагане на нищо. Дори видях, че машината за кафе, която е до прохода на сградата няма разрешение за поставяне там", коментира Язов.

Районният кмет обеща да изпрати служители, които да проверят кой и защо си е позволил да постави скобата пред жилищната сграда. Предстои тя да бъде премахната.