Фургон на строителната фирма „АЙ ДИ ЕЛ” ЕООД разбуди любопитство у живеещите в околността. Читателка на TrafficNews сигнализира за проблемът, който създава въпросният строеж, придружен с фургон. Той се намира на улица „Плевен” 6 и според нея присвоява тротоарната част, като тук идва въпросът - Законно ли е това?

Преди 3-4 месеца изникна нов строителен обект, като той присвои тротоарната част на самата улица, така че да не могат да минават пешеходци, а случайно ако си паркираш колата, да не може да излезеш от нея. Все си мислех, че при евентуална проверка от страна на Община Пловдив, ще направят забележка на самата фирма, да освободи тротоара, но уви такава явно няма. 

Преди дни същата фирма реши, че може да си постави и префабрично офисче по средата на пътя, тъй като никой не ги обезпокоява. Силно се съмнявам да имат разрешително за присвояване на тротоара, а още по-малко за поставяне на офис на сред улицата”. Това сподели нашата читателка. 

Медията ни се свърза с кмета на район „Централен” Георги Стаменов, като той каза, че е направил проверка по случая и е видял, че въпросната фирма има разрешително и плаща тротоарно право. Фургонът, който изпълнява ролята на офис, ще бъде поставен там временно, тъй като в момента строителите изграждат подземният паркинг, който ще се намира под цялата сграда. Когато те стигнат до „кота  нула”, будката ще бъда вътре в собствения имот на фирмата.