Единственият парк с тревни площи в Шекер махала се е превърнал в незаконно сметище. Живеещи на улица “Делянка”  сигнализираха на TrafficNews, че имат сериозен проблем. 

Те споделят, че в махалата няма варели за боклук и живущите там хвърлят отпадъците си където видят.  

От два месеца тревните площи са затънали в боклуци. Аз трябва да ходя по един 1 километър , за да намеря казан за отпадъците. Ако се вземат мерки да има на още 2-3 места варели всичко ще се оправи”, добави нашият читател. 

Медията ни се свърза с ОП „Чистота“.  

“Още следващата седмица служители на „Градини и паркове“ ще направят уборка на зелените площи на ул. „Дилянка“”, заяви директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.  

Акцията ще се състои съвместно с ОП „Чистота“, което ще извози събрания отпадък. Козарев призовава жителите на квартала да не превръщат градинката в сметище, защото за такова голямо почистване се изразходва значителен ресурс. Директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев допълни, че отпадъците трябва да се изхвърлят на регламентираните за това места. Той обясни, че броят и местоположението на контейнерите се определя от районното кметство, а „Чистота“ само ги обслужва. Сметта от съдовете за смесен битов отпадък тип „бобър“ се събира всекидневно, без почивен ден.