Децата от 6 ”в” клас на пловдивското Основно училище „Яне Сандански” организират благотворителен базар в подкрепа лечението на Боян, който е син на класния им ръководител и учител по математика.

Базарът ще се проведе на 15 октомври от 13:00 ч. и от 16:30 ч. в училищния двор. Вратите на училището ще бъдат отворени за всеки, който желае да помогне.

Школи и танцови формации ще се включат също в каузата. Те организират благотворителен коцерт на 14 октомври в СОУ "Партиарх Евтимий" в подкрепа на Боян Бонев.

Входът ще свободен, но ще има дарителски кутии, в които всеки, който иска може да внесе своята лепта, за да помогне на Боян.

Сред участниците са Георги Грозев, победител в категория “Изкуство” на седмите годишни награди за талантливи деца на Фондация “Енчо Кирязов", тромпетно трио “GMG”, с художествен ръководител Пенчо Пенчев, дует Two A - Александра Момчилова вокал и Александър Дизо - китара, деца от VI В клас, танцова формация "Деница" с ръководител Любомира Барбова, формация за автентичен фолклор "Куклици" към ОДК Пловдив с ръководител Виолета Щерева , школа за народни танци с ръководител Лидия Димитрова и школа "Stars Dance Center" с ръководител Надя Стойкова и танцово студио "Магнифик" .

Няколко големи фирми вече се включиха в каузата с финансови средства.

Организаторката Влада Парфенова кани всички добри хора с големи сърца да заповядат на 14 октомври в 12 часа в СОУ "Партиарх Евтимий" . Нека всички заедно да помогнем на Боян Бонев в борбата с левкемията!

Боян Бонев е 22 годишен. Завършва с отличие пловдивската математическа гимназия, увличайки се по програмирането. Продължава образованието си в Англия, където е един от малкото студенти със стаж по специалността след приключване на първата година от обучението си. През юли месец тази година, е диагностициран с остра лимфобластна левкемия. Желанието му е да се излекува и да продължи образованието си възможно най-скоро. Започва лечение и след един месец се оказва, че трябва да се премине към трансплантация на костен мозък в чужбина. Тази процедура е непосилна финансово на семейство му.

Необходимата сума за лечението на Боян Бонев е над 150 хиляди евро. Открита е и банкова сметка, по която всеки от нас може да направи дарение, за да бъде излекуван един млад човек, с устрем към бъдещето и жажда за живот.

Боян Иванов Бонев

Банка ДСК-ЕАД

EURO

IBAN BG61STSA93000025577504

BIC STSABGSF

Деца се събират за благотворителен концерт в помощ на БоянТой ще се проведе на 14 октомври в пловдивското СОУ “Свети Патриарх Евтимий”