Областният управител Дани Каназирева гласува преди минути в ОУ "Христо Ботев" в град Раковски. Тя бе придружена от сина си Теодор, който само след 2 години също ще има право на вот. В същото училище гласуваха и кметът на Раковски Павел Гуджеров и кандидатът за народен представител Младен Шишков.

"Избрах да гласувам тук, защото днес е светъл празник за всички католици, както и за арменската общност. Желая здраве на тях и семействата им. Пловдив и нашият регион е регион на толерантността, модел, в който от векове съжителстват различни общности. Ние сме възпитани да живеем в толерантност, да празнуваме заедно своите празници. Затова от уважение съм тук", сподели Каназирева.

Тя благодари, че на този светъл ден хората отделят от времето си и гласуват.

"Моят вот днес го дадох за силно дясно проевропейско правителство, което да гарантира сигурност и стабилност в България. Водехме позитивна, толерантна кампания, с уважение към всички. Защото вярвам, че омразата, агресията, назидателния тон не могат да спечелят. И днешният резултат ще докаже това. Гласувам и за силно региони, в които да продължи развитието, инвестициите в пътната и ВиК инфраструктурата, опазването на околната среда, здравеопазване, образование. Желая успех на всички и ника проявим разум, отговорност и държавническо поведение в името на България", каза Каназирева.

Кметът Гуджеров пък посочи, че е гласувал за един още по-добър Раковски, за стабилност и прогрес на държавата. Той благодари на Дани Каназирева за жеста на внимание. Ние също сме много толерантни с всички общности и вярващи хора. За нас е важно да продължаваме да се развиваме, да бъдем единни и да видим България към едни по-добри времена. Само сплотени можем да постигнем тези резултати, каза Шишков.

Каназирева избра да гласува с хартиена бюлетина, а кметът на Раковски – машинно.