НАП-Пловдив отново изпълни списъците си с обекти, хванати с нарушения по закона за данък добавена стойност. Агентите на приходната агенция продължават с акциите си под тепетата, като фокусът им е насочен към заведения и магазини. И през последния отчетен период бяха отчетени не малък брой обекти, които по един или друг начин са извършили нарушения.

В „черните” списъци и тази седмица се наблюдават разнородни фирми, опериращи в Пловдив и региона. Сред тях са такива стопанисващи сергии, магазини, закусвалня и дори плувен басейн.

Сред новите "клиенти" на данъчните е груминг салон „Стефи”. Обектът се намира в село Първенец и е специализиран за специалната грижа за домашни любимци. Студиото е посетено от данъчни, които са констатирали нередности, свързани с фискалното устройство. Служителите на приходната агенция са съставили акт на фирмата.

Под ударите на НАП попадна и Община Пловдив. Служители на приходната агенция са посетили плувен комплекс „Младост”. Басейнът на улица „Ясна поляна” се появи преди дни в сайта на НАП, след като са открити нарушения по Закона за данък добавена стойност. След законовия период ще стане ясно каква санкция ще понесе плувния комплекс, в случая Община Пловдив.

Сергия на улица „Младежка” също попадна в „черните списъци”.  Дружеството „НИЛЯЙ И ЧИЛЕКИ” ООД е санкционирано с глоба.

Акт е отнесла и управата на бърза закуска „ Лилия”. Обектът е посетен от НАП, открити са нередности и е последвала санкция. Баничарницата се намира в Кючук Париж, на улица „Пере Тошев”.

Акция на НАП е имало и извън Пловдив. Вулканизатор е ударен в село Куртово Конаре, а в Стамболийски – офис на улица „ Тракия”.