500 лева акт отнесе транспортният бос Румен Рончев, съставен му от НАП-Пловдив. Фирмата - „Душ Пазар“, стопанисваща тържището в Раковски е санкционирана заради липсващ паспорт на едно от фискалните устройства.

Дружеството е с ограничена отговорност. То е собственост на Румен Рончев и Светослав Стойков като съдружници с равни дялове. От няколко години двамата партньори стопанисват едно от най-големите тържища в Пловдивска област, а именно пазарът в Раковски.

Паркингът на тържището е било атакувано от служителите на приходната агенция. По време на проверката, от персонала е била изискана пълната документация, свързана с касовия апарат. Оказало се обаче, че паспортът на устройството липсва. Според наредба в закона, в документа се записват всички промени, касаещи устройството и поради тази причина той трябва да е наличен във всеки един момент. Изключение правят търговците, извършващи разносна търговия, при която е предвидено паспортът да се съхранява в офиса на фирмата.

Служителите на НАП съставили акт на фирмата – „Душ Пазар“, а след 10 дни бе изготвено и наказателното постановление. В него е било посочено, че съответната глоба за дружеството е 500 лева.

Наказанието веднага е обжалвано в Районен съд, като мотивите на Рончев и съдружника му са били, че актът е незаконосъобразен и необоснован. Те са претендирали, че не е имало помещение, където да се съхранява документацията.

Според съда обаче, от събраните доказателства на входа на паркинга е имало обособена с дограма кабинка, в която стояли служителите. Там било съхранявано и фискалното устройство.

В крайна сметка решението на магистратите не бе в полза на дружеството „Душ Пазар“. Преди дни Районен съд – Пловдив потвърди наложената санкция от НАП спрямо фирмата в размер на 500 лева.

Решението подлежи на касационно обжалване пред Административен съд – Пловдив в 14-дневен срок.

След напускането му от ареста, Румен Рончев отново застана начело на транспортните фирми в Пловдив и Раковски.  Пет месеца за бизнеса му се грижеше съдружникът му и любима – Миглена Каканашева. 

След справка в Търговския регистър става ясно, че „Ню Транс Груп“ и „Розова Долина Екс“ на Рончев и Мегз са с блокирани сметки и имущество.

В публичното пространство се носи мълвата, че заради сериозни финансови затруднения, контрагенти на Рончев вече са си извадили изпълнителни листове и  частни съдебни изпълнители са започнали опис на имуществото.  Почти всички камиони са били продадени, за да може фирмите да се издължат на кредиторите.

Припомняме, че в началото на месеца Миглена Каканашева опроверга всички слухове, като заяви, че след завръщането на половинката й нормалната работa е започнала да се възстановява.

Какво още сподели пред наш репортер Мегз вижте ТУК:

Фалит на Рончев? Мегз: Имахме проблеми, но Румен вече е тук и всичко е наредПред наш репортер Миглена Каканашева отрече да има изпълнителен лист срещу дружествата им