Ученик от Английската гимназия е дал положителна проба за коронавирус. Новината бе потвърдена и от Областния оперативен щаб. Пробата е потвърдена през последното денонощие. Ученикът е от 8 клас. Съучениците му са преминали на онлайн обучение.

Възпитаници на ЕГ „Пловдив” се свързаха с медията ни, за да информират, че още един техен съученик е с положителна проба. Той е от 12 клас и резултатът е бил обявен преди минути. Тази информация обаче не бе потвърдена от щаба, тъй като тя ще влезе в утрешната справка.

Междувременно медията ни научи, че положителен резултат за COVID-19 е дало и дете от Математическата гимназия. Тестът е бил потвърден днес.

Още 4 положителни проби са установени и в училището в село Скутаре. Така заразените учители там вече са 11 от общо 15. Има и един болен от помощния персонал.

Общо 28 учители от училища и детски градини в Пловдивска област са дали положителни проби за коронавирус от началото на учебната година. 7 са заразените деца. 13 класа и 3 групи от детски градини са поставени под карантина, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов, който е на посещение в Пловдив.