Ботев Пловдив може да се завърне на Колежа след 8-9 месеца.  Толкова време трябва на строителната фирма ПИМК да завършат първия етап на проекта, който ще позволи провеждането на футболни мачове. Това заяви собственикът на компанията Илиян Филипов пред Дарик Радио. Първият етап е за 25 млн. лева – парите, които са осигурени от правителството.

Договорът все още не е подписан, но всичко е било въпрос на формалност.

„Ако зависи от мен ще подпиша договора още сега. Говорих със зам.-кмета Пламен Райчев, като вероятно ще подпишем договора в понеделник. Причината е, че въпреки оттеглянето на жалбата, от КЗК трябва да се съберат и да я опишат и вече може да се подпише договора”, каза Илиян Филипов.

 „Започнахме подготовка на строителната площадка. Това получих като позволение от зам.-кмета на Общината по строителството Пламен Райчев. Започнахме да подготвяме строителната площадка. Това, което може да направим сега, гледаме да го свършим, за да не се бавим след това, когато подпишем договора“, коментира Филипов.

 „Първото нещо, което трябва да започнем е със завършването на чашата на стадиона. Цялата чашка трябва да бъде затворена. Ние имаме тримесечен срок от общината, в който трябва да представим проект, искаме обаче да използваме това време, за да може да започнем СМР-тата”,каза още собственикът на строителната фирма.