50 пожарникари от цяла България щурмуваха сграда, катериха къщи и се бореха с двуметрови пламъци на стадиона до Гребната база. Смелите огнеборци се състезаваха в две дисциплини по време на 16-то състезание за купата на Българската федерация по пожароприложен спорт - Пловдив 2018. Участие взеха представителите на Кърджали, Стара Загора, Плевен, Русе, СДБЗН /София/, разбира се, домакините от Пловдив и младите надежди на пожарната – кадетите от академията.

Огнеборците бяха разделени на осем отбора по шест души във всеки. От сутринта състезанието започна с “Изкачване с щурмова стълба”. Момчетата трябваше да покорят 30-метровата „сграда”, за да "евакуират бедстващи".

Състезанието продължи с кулминацията - “Пожарна щафета 4х100 м с препятствия”, при която пожарникарите се бореха с двуметрови пламъци само с пожарогасител в ръка.

Най-добрите сред огнеборците ще бъдат наградени утре, когато ще се проведе последната, трета, дисциплина - “100-метрова пътека с препятствия”. Това е подготовка и за реални ситуации, в които трябва да се реагира бързо и в екип.

Кранове, разклонители, маркучи и огънят в тавите събраха погледите на много пловдивчани, които спряха, за да погледат надпреварата.

Още от състезанието може да видите във ВИДЕОТО и СНИМКИТЕ: