Агенция „Пътна инфраструктура” пусна обществената поръчка за строителството на новия лъч на Околовръстното шосе на Пловдив. Поръчката вече е видима, като фирмите ще могат да кандидатстват за строителството до 15 октомври. Цената, за която ще се построи Югоизточният обход на Пловдив от пътя за Асеновград до Скобелева майка е внушителните 42 млн. лева без ДДС.

Пътят има готов проект от фирмата „Пътпроект”, което означава, че веднага след избор на изпълнител може да се пристъпи към строителството на новия лъч. Срокът за строително-монтажните работи е 18 месеца. Все още обаче има имоти за отчуждаване по трасето.  Те обаче няма да се проблем, тъй като проектът бе обявен от национално значение, което ще форсира  процедурите по отчуждаване на терените.

Пътят е проектиран с габарит Г20, което отговаря на скоростните пътища у нас  - четири ленти по 3.75 м, разделителна ивица 2 ми два банкета по 1,50 м. В поръчката е зададен и надлез над ж.п линията Пловдив – Димитровград. Тя ще се пресича посредством 5-отворно съоръжени с обща дължина 86.02 м.