8701.90 лв. бяха събрани по време на благотворителния концерт и базар в помощ на 35-годишната Нели от Кричим, която се бори с рак на гърдата. Въпреки проливния дъжд, който се изсипа в събота в града, десетки хора се включиха в акцията.

„Благодарности към всички, които дойдоха да подкрепят Нели. Благодарим на организаторите за тяхната съпричастност. Това, което направиха, значи много за нас. Продължавайте да заразявате всички с вашата доброта”, написаха близки на жената във Фейсбук групата „Заедно за Нели”.

Те съобщиха и актуална информация за състоянието на жената. На 8 юни тя е тръгнала към Турция за втория курс на химиотерапия. На 10-и ѝ е направена първата вливка.

„Вчера трябваше да се включи и втората, но поради настъпили проблеми с белите дробове, тя беше забавена. След едноседмична постоянна кашлица, Нели беше приета по спешност в клиниката, в която се лекува. От дробовете ѝ, чрез дренаж, бяха източени 1.5 л вода. И като бе овладяно положението, тя бе включена за втората вливка. Сега Нели е по-добре, но ще остане до понеделник в клиниката за наблюдение и пускане на антибиотици, за да се предотврати възпаление. За този престой разходите са непредвидени. Затова не спирайте да я подкрепяте, тя има голяма нужда от всички Вас, хора с добри сърца”, призовават нейните близки.

Тази седмица ще бъде насрочена и дата за започване на лъчетерапията. Предвидени са да се направят 10 процедури.

Всеки, който иска да помогне, може да дари средства: