Шофьор, който карал в насрещното и създавал предпоставки за пътен инцидент, е бил санкциониран от полицията в Пазарджик след публикации в една от социалните мрежи. Това съобщи говорителят на местната Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Той уточни, че от няколко дни в една от социалните мрежи са установени публикации, свързани с движение на лек автомобил в насрещното движение, като се споделя, че това е било засечено по АМ "Тракия" край Пазарджик, предаде glasnews.bg

След тези публикации служители от сектор "Пътна полиция" при ОДМВР-Пазарджик незабавно предприеха необходимите действия за проверка на изнесените факти и обстоятелства.

Със съдействието на администратор на една от групите във Фейсбук се установи авторът на публикацията и съответно регистрационния номер на автомобила.

Така пътните полицаи стигнаха до самоличността на водача на червен "Опел", който се оказа 68- годишен мъж от гр. Пазарджик. Стана ясно, че нарушението е извършено от него на 31 май, но не на АМ "Тракия", а в района на пътен възел Гелеменово, пътувайки от гр. Панагюрище за гр. Пазарджик. Мъжът оказа съдействие за изясняването на фактическата обстановка и призна за извършеното нарушение. Съставен му е акт съгласно Закона за движение по пътищата. От ОДМВР-Пазарджик изразяват благодарност за нетърпимостта и непримиримостта на гражданите към нарушенията на правилата за движението по пътищата.