Нови пътни участъци затвориха преди минути розопроизводители в района на Пловдив, предаде репортер на TrafficNews.bg

Протестиращи са затворили движението и край разклона за Калояново. Автомобилите в посока Карлово се отбиват в село Труд.

„Поради затрудненото движение, апелираме хората предварително да изберат алтернативен път на този между Пловдив и Карлово”, предупредиха от МВР-Пловдив.

Затруднение на движението има от 9 часа сутринта на главен път Пловдив-Карлово в района на Баня. Следобед розопроизводители от Старосел, Красново и Хисаря блокираха пътя Стрелча – Казанлък и главното шосе за София.

Полицейски служители насочват автомобилите по обходни маршрути. В посока Карлово се преминава през Ръжево Конаре, Долна махала, Раковски, Брезово, Свежен, Домлян, Ведраре и Марино поле. Пътуващите към Шипка трябва да изберат пътя през Брезово, Зелениково и Павел баня.

Десетки производители изсипаха розов цвят на пътя. Те настояват за адекватна изкупна цена на продукцията им. В момента килограм розов цвят се продава за 1,80. При протестиращите пристигна и земеделският министър, който обясни проблема със свръх производството миналата година и обеща държавата да се опита да подпомогне малките производители.

Още за исканията на протестиращите и позицията на земеделския министър - вижте във видеото: