Заради демонтажа на пешеходен мост (пасарелка) над автомагистрала „Тракия“ продължава временната организация на движението. Водачите на леки автомобили да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут в посока Пловдив през отбивката за бензиностанция „Лукойл“ и Мотел „Ихтиман“, информират от агенция "Пътна инфраструктура". В посока София през отбивката за бензиностанция „Петрол“.

Водачите на тежкотоварни моторни превозни средства могат да използват като обходен маршрут в посока Пловдив път 1-8 при п.в. „Ихтиман“, а посока София път I-8 при п.в. „Мухово“. 

Пешеходният мост се намира при 42-ри км на автомагистрала „Тракия“. Той трябваше да бъде демонтиран до 05 ч. тази сутрин, но най-вероятно работата продължава. Пасарелката е частна собственост. Поради лошото му състояние Районна прокуратура - Ихтиман, Агенция „Пътна инфраструктура” и кмета на община Ихтиман дадоха предписания за неговото обезопасяване на фирмата собственик на съоръжението. Фирмата отказа да предприеме действия по неговото обезопасяване и предпочете да го премахне.

По време на демонтажа, движението в участъка при 42-ри километър на АМ „Тракия“, в района на мотел „Ихтиман“ ще се осъществява през локалните платна вляво и дясно на съществуващите търговски крайпътни обекти.