Десетки хора се обединяват днес, за да помогнат на 35-годишната Нели от Кричим, която се бори с рак на гърдата. От 18 ч. на пл. "Обединение” в града ще се проведе благотворителен концерт „Заедно за Нели”, на който ще пеят оркестър "Орион Бенд" от Хасково и самодейни групи от Кричим и региона.

Организира се и благотворителен базар, по време на който последният майстор стъклар у нас – Иван Станев, ще направи демонстрации на ръчно изработени стъклени изделия. Всеки присъстващ ще може да отнесе в дома си сувенирът, който е изваян пред очите му, а събраните средства ще бъдат дарени за лечението на Нели.

Преди осем години Нели е диагностицирана с рак на гърдата. Макар и много млада, започва битка. Въпреки всичко, тя продължава да е един лъчезарен човек, любяща майка, дъщеря, сестра и верен приятел! Следват множество операции и курсове на химио и лъчетерапия.

За съжаление, през годините болестта започва да покосява и други органи. 

В момента Нели има надежда и възможност за продължаващо лечение на заболяването в Турция. Само за първоначалната лъчетерапия и химиотерапия, ще бъдат необходими 15 000 евро, като след това ще бъдат определени и последващите лечения съобразно състоянието ѝ. Лечението ѝ е свързано с много разходи, които са непосилни за нея и семейството ѝ.