Обезпокоени майки сигнализираха до редакцията на TrafficNews.bg, че клошар в окаяно състояние се навърта и притеснява децата в Цар-Симеоновата градина. Видно от снимката, мъжът е мръсен, изпокъсан и по думите на пловдивчанките най-вероятно и въшлив.

Притесненията на жените са, че бездомникът може да е болен и да пренесе зарази по децата им. „Той сяда на пейките, на които сядат и децата. Мъжът мирише, едва му се вижда лицето и може би употребява някакви субстанции, защото постоянно е неадекватен. В такава среда ли трябва да играят децата ни?”, пита наша читателка.

Мъжът е добре познат в града под тепетата. Той обитава Центъра и може да бъде видян на различни места на Главната. За подобни хора има определени места, но не всеки иска да бъде настанен в центрове за бездомни. Изборът в крайна сметка е техен.

В подобна ситуация преди време бяха изправени родителите в Кършияка. Бездомници бяха окупирали пейките в парк Рибница. За съжаление грозните гледки в Пловдив не са само в парковете.

И както тогава TrafficNews.bg отбеляза, пияните все някога ще изтрезнеят и ще се приберат да полегнат на диванчето вкъщи, но бездомните... за тях май пейките в парка са без алтернатива.

Още по темата може да видите ТУК