Искам да ви покажа какво представляват парковете на Пловдив, в които си разхождаме децата. Паркове, пълни с бездомни кучета (бъхлясали) и пейки, заети от спящи и пияни клошари. Това е паркът Рибница в квартал Кършияка. Докога ще търпим това?

Това ни написа читателка на TrafficNews.bg. Първата ни реакция беше първосигнална - в края на краищата парковете са за всички - и за бездомните хора, и за бездомните кучета. И пейките са за всички - и за трезвите, и за пияните. После се замислихме - така е, но... не беше ли паркът мястото, където душата ти трябва да си отпочине, очите ти да се отморят, краката ти да походят, детето ти спокойно да поиграе.

Затова не ни се иска да схващаме мнението на нашата читателка като обикновена претенция. За съжаление грозните гледки в Пловдив не са само в парковете. Те са навсякъде - и по улицата, и в автобусите, и на тепетата... И ако пияните все някога ще изтрезнеят и ще се приберат да полегнат на диванчето вкъщи, то бездомните... за тях май пейките в парка са без алтернатива.