Сигнал за пребито до смърт куче с метална тръба в двора на пловдивска фирма бе изпратен до TrafficNews.bg.  Този пост се разпространяваше в социалните мрежи заедно със снимки от жестокия побой. Действието се развива ” в северна промишлена зона под тепетата пред очите на 14-годишно дете. След побоя, група пловдивчани се опитват да спасят животното, но за съжаление е прекалено късно . Кучето е бездомно и това е причината за нанесения побой. Според очевидци, нападателят се ядосал защото животното било влезнало в частна собственост. Под снимките на зверсвтото, стотици хора изразяват възмущението си за случая. 

Обновена: 

Оказа се, че мъжът, всъщност е разтървавал двете животни, заявиха пред TrafficNews.bg  от фирмата.  И двете кучета са живи, като колът служил, за да се спре боя между тях.

Светлото куче било на мъжа, като то е пазач на обекта, в който работи. Другото животно било бездомно и се появило в предприятието. Тогава кучето пазач скочило срещу другото. За да ги разтърве той взел пръта, а след това завързал на синджир неговото куче. 

„Въпросното 14-годишно дете, всъщност е неговата дъщеря. Този човек обича много животните, не знам как може да се твърди, че е убил животното”, казаха колеги на служителя. В момента на място има зоополиция, които проверяват сигнала.

Ето и снимки от побоя: