Надзирателят от затвора в Пзараджик Георги Доков, който пиян уби на място 16-годишно момче, се връща зад решетките, реши пловдивският Апелативен съд. На първа инстанция в Окръжен съд- Пазарджик , той бе осводен под гаранция. Според магистратите има реална опасност той да извърши друго престъпление както и безспорни доказателства, че той е извършил деянието. Въпреки , че е надзирател в затвора, мъжът е с високо обществена опасност и лоши характеристични данни. 

Георги Доков е с 9 наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата. На въпрос на съдията:  Защо пихте онзи ден? Доков отговори, вдигайки рамене: Така стана просто. По данни на прокуратурата във фаталния ден Доков е тръгнал в пияно състояние с колата към съседното село, за да търси домати. Пред разследващите надзирателят разказал, че е бил изпил само една ракия, но според държавното обвинение са били много повече, тъй като дрегерът е отчел 1, 58 промила. Доков  заявил пред разследващите, че е бил засечен от друго превозно стредство и затова кривнал от пътя. Доказателства в тази посока обаче не са били открити. Фаталният удар е станал в тревната площ, а не на пътното платно. Надзирателят постоянно криволичел преди фаталния сблъсък, твърдят всички свидетели. Според адвоката на Георги Доков общественото мнение е негативно към клиента му, но Окръжният съд в Пазарджик е намерил смелост да се противопостави на това обществено мнение и се надяваше, че апелативният състав ще последва примера на колегите си. По думите му няма опасност Доков да се укрие или извършщи други престъпления. 

Защитникът не оспори авторството на деянието тъй като Доков е заявил още на мястото на катастрофата, че е употребил алкохол. Що се отнася до нарушенията на пътя адвокатът заяви, че те са преди 10 -12 години и са погасени по давност. Адвокатът добави още, че подзащитния му не е ударил умишлено 15-годишния тийнейджър и според него най- правилната мярка за неотклонение е парична гаранция. Доводите му обаче не успяха да променят решението на съда. След като то бе произнесено, служителите на Съдебна охрана поставиха белезници на Доков и го известоха от съдебната зала в ареста. 

"Съжалявам!" бе единствената дума, която Доков произнесе, напускайки залата. 

Ако бъде признат за виновен, надзирателят може да получи до 15 години затвор. 

На 31 август Доков прегази 16-годишния Станислав Стоянов между селата Сарая и Ивайло.