Тумба разярени роми обсадиха асеновградската болница тази вечер, съобщиха очевидци. Според тяхна информация, на мястото има полиция и пожарна, които са дошли да попречат на голям скандал между ромите и българи, да се разрасне.

От пресцентъра на ОДМВР-Пловдив потвърдиха за dcnews, че пред здравното заведение е имало напрежение между роми и българи, но положението бързо е било овладяно. „Само бързата реакция на полицейските сили е предотвратила по-голям конфликт“, уточниха от пресцентъра.

Оттам съобщиха, че по първоначална информация в основата на конфликта стояла детска свада, станала около 19.00 ч. на яз. „40-те извора“. На водоема тренирал детският отбор по гребане на СК „Асеновец“, когато се приближила група ромски деца. Ромчетата и малките гребци започнали да си подхвърлят обидни думи, а впоследствие ромската група започнала да хвърля камъни по спортистите.

По време на конфликта един от спортистите и едно от ромчетата са били наранени и се наложило да ги откарат в болница за преглед. Малко след това пред здравното заведение се изсипала тълпа от роми от местната махала „Лозница“.

За да успокоят положението на място пристигнали служители на специалните полицейски сили, полицаи от РУП – Асеновград и екип на пожарната. До по-голям конфликт обаче не се стигнало.

В момента асеновградските полицаи уточняват причините за възникналия инцидент и участниците в него. Случаят се изяснява.